TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, "Zeytin tüm semavi dinlerde var, dindar olduğunu iddia edenler bugün bu zeytin ağaçlarını kesmek istiyorlar." dedi.

CHP ve HDP milletvekilleri, Meclis'te zeytin üreticileriyle birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne tepki gösterdi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise zeytinin herkes için bir ortak değer olduğunu, zeytin ağaçlarının taşınamayacağını söyledi. Kerestecioğlu, "Bir avuç maden için zeytinler heba edilemez. Hepimiz bunun için buradayız." ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise yasa teklifinin geri çekilmesini istedi. Girgin, "Seçimlere giderken yangından mal kaçırırcasına getirilen bu yasa teklifi, kamu kaynaklarının nasıl talan edilmek istendiğini açık ve net ortaya koyuyor. Kamu zararına uğratan bu yasa teklifi, geri çekmeli." diye konuştu.

CHP'li Ali Öztunç ise kanun teklifinin görüşmelerine bugün TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda başlanacağını belirtti. Öztunç, şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Şimdi, komisyonda, TBMM Genel Kurulu'nda mücadele edeceğiz. Gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz. Üç beş aylık ömrünüz kaldı, giderayak birilerini zengin etmek için bu işlere girmeyin. Zeytin tüm semavi dinlerde var, dindar olduğunu iddia edenler bugün bu zeytin ağaçlarını kesmek istiyor. Bu insanlar milletin meclisinde demokratik haklarını kullandılar."

Editör: TE Bilisim