Yumuşacık eti ile sizleri etkisi altına alacak yapması çok kolay fırında tavuk bagetleri çok seveceksiniz. Akşama ne yapsam telaşlarınız başladıysa yanına eşlik edecek pilav ve salata ile servis edebileceğiniz fırında tavuk bagetler imdadınıza yetişecek.

Bol baharat ile harmanlanan bu bagetleri sizlerde çok seveceksiniz. Lokum gibi yumuşak olan tavuk bagetlerimiz kızartma ile değil de kendi buharında pişiyor. Bu şekilde hem daha sağlıklı hem de lezzetli oluyor. Fırında tavuk baget herkesten geçerli not alacak güzel bir tariftir. Sizlerde akşama ne yapsam diye düşünüyorsanız ilk olarak fırında tavuk baget nasıl yapılır?

Tarifini anlattığımız videomuzu izlemeyi daha sonra sizlerde evlerinizde denemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

SAR PİŞİR TAVUK BAGET

Gerekli Malzemeler;

5 yemek kaşığı süt

5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 diş sarımsak

Pul biber

Karabiber

Kekik

Tuz

7 adet tavuk baget

Hazırlanışı

1. Uygun bir kapta süt, sıvı yağ, sarımsak, pul biber, karabiber, kekik ve tuzu çırpalım.

2. Tavuk bagetlerimizin üstüne bıçak yardımı ile çizikler atalım.

3. Fırın tepsimize sar pişiri yerleştirelim.

4. Üstüne kesikler attığımız tavuk bagetlerimizi hazırladığımız sosa bulayalım.

5. Sosladığımız bagetleri yan yana olacak şekilde dizelim kalan sosu da üzerine gezdirelim.

6. İçi pişirme kâğıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişir ile kapatarak kenarlarını kıvıralım. Böylelikle tavuğumuz kendi suyu ve buharıyla pişecektir.

7. Önceden ısıttığımız 200°C fırında 45 dakika pişirelim.

8. Pişen tavuk bagetlerimizin üstünü açalım ve üzerleri kızarıncaya kadar tekrar fırına verelim. Fırında tavuk bagetlerimiz servise hazır. 

Afiyet olsun.

Editör: TE Bilisim