Malzemeler:

250g kuşbaşı et

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 su bardağı nohut

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

Yapılışı:

İlk olarak etimizi uygun bir tencereye alalım, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 20-25 dakika kaynamaya bırakalım. Etler haşlanırken üzerinde biriken kahve rengi köpükleri kaşık yardımı ile alalım.

Sürenin sonunda etlerimizi kontrol edelim ve kevgir yardımı ile etlerimizi alarak suyunu bir kenarda bekletelim.

Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alarak soğanlar pembeleşene kadar 1-2 dakika kavuralım.

Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim. Biberlerin çok kavrulup erimesini istemediğim için bu aşamada çok uzun kavurmadım.

Yemeğimize salçaları da ilave edip 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyelim. Ben bu tarifte kullanmak için 2 su bardağı kadar nohutu sıcak suda 3-4 saat kadar beklettim, ardından düdüklü tencerede 15 dakika pişirdim. Pişme süresi nohutun cinsine göre değişecektir, kontrollü olmakta fayda var.

Ardından etlerimizi tenceremize ekleyelim, karıştıralım.

Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ilave edip son olarak 4-5 dakika karıştıralım ve yemeğin suyunu ekleyelim. ben bu aşamada 1 su bardağı et suyu, 3 su bardağı sıcak su kullandım. Siz dilerseniz hiç et suyu kullanmadan ya da sadece et suyu ile de hazırlayabilirsiniz.

Yemeğimizi şöyle bir karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer yemeğinizi etsiz yapmak isterseniz eti ekleme kısmını atlayarak diğer aşamaları uygulayabilirsiniz.

Nohut yemeği servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bakliyat yemekleri arasında en sevilenlerden birisi de nohut yemeğidir. Nohut yemeği oldukça lezzetli olmakla birlikte bir o kadar da kolay ve pratik bir yemek tarifidir.

Nohut yemeği yanında pilav ile ayran ile servis edilebilir. Oldukça bereketli ve ekonomik bir tarif olduğu için kalabalık misafirleriniz için de uygun bir yemek tarifidir.

Öneri: Dilerseniz 2 bardaktan fazla nohut haşlayarak bir kısmını buzdolabı poşeti ile derin dondurucuda muhafaza edebilir pilav, çorba ve yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

https://www.nefisyemektarifleri.com/

Editör: TE Bilisim