Harika, sağlıklı, nefis ve çok lezzetli otlardan belki de en güzelidir semizotu. Kökenleri Ortadoğu ve Hindistan’a dayanan bu süper sebzenin faydaları oldukça fazladır.

İçerisinde demir, kalsiyum, potasyum, C vitamini ve diğer yeşil yapraklı sebzelere göre oldukça yüksek oranda Omega 3 yağ asidi içeren bu güzellik, tek başına tüm hastalıkları kovacak ve sizi yenilenen mevsime hazırlayacak güce sahiptir.

Yemeği de yapılan semizotunun en faydalı tüketim şekli tabi ki onu çiğ olarak tüketmek ve bunun için sizlere harika bir tarif önerimiz var. Yeşil mercimekle semizotunun birleşimine hayran olacak, sarımsak ve yoğurtla zirveye taşınan bu lezzete kendinizi kaptıracaksınız. Haydi bakalım, mutfağa.

MALZEMELER

· 1 bağ semizotu

· 1 çay bardağı yeşil mercimek

· 1 su bardağı yoğurt

· 3 yemek kaşığı zeytinyağı

· 2 dışarımsak

· 1 silme tatlı kaşığı tuz

PÜF NOKTASI

Semizotlarını doğrayıp, hazırladıktan sonra diriliklerini kaybetmemeleri için, servis aşamasına dek yağını ve tuzunu ilave etmeyin.

NASIL YAPILIR?

  • Mercimekleri yıkayın ve bir tencereye alıp, üstlerini geçecek kadar su ilave edin. Ocağın altını açın ve yumuşayana dek pişmeye bırakın, yaklaşık 10 dakika.
  • Semiz otlarını güzelce yıkayın, irice doğrayın ve bir servis kâsesine alın. Pişirdiğiniz mercimekleri süzüp, soğuk suyla yıkadıktan sonra doğradığınız semizotlarının üstüne alın.
  • Sarımsağı rendeleyin, zeytinyağını üstlerine gezdirin.
  • Yoğurdu ilave edin ve tuzu da ekledikten sonra güzelce karıştırıp, servis edin.

https://yemek.com/tarif/mercimekli-semizotu-salatasi/

Editör: TE Bilisim