Potasyum açısından zengin bir kaynak olan kabağın, yüksek tansiyona karşı etkili olduğu belirtildi.

ABD'deki Missisippi Üniversitesi'nden uzmanlar, yüksek tansiyona karşı sodyum tüketiminin azaltılmasını, potasyum, kalsiyum ve magnezyumun önerilen miktarlarda tüketilmesini salık verdiler.

Potasyum açısından muzun zengin bir kaynak olduğunun bilindiğine işaret eden uzmanlar, aynı büyüklükteki bir muz ile bir kabakta aynı oranda potasyum bulunduğunu belirttiler. Bir muzun 100'ün üzerinde kalori içerdiği, aynı büyüklükteki bir kabakta bulunan kalorinin ise 30'un altında olduğu biliniyor.

Uzmanlar, özellikle kilo sorunu olanların potasyum açısından muz yerine kabak tüketmelerinin daha uygun olacağına dikkat çekti. Kabağın yüksek tansiyonu düşürmesinin yanı sıra inme riskini azalttığı ve sinirler arasında iletişime yardımcı olduğu kaydedildi.

Araştırmacılar, potasyum haplarının bazı kişilerde düzensiz kalp atışlarına neden olabildiğini, bu yüzden potasyumun yiyeceklerden sağlanmasının daha yararlı olacağını söylediler.

Muz, kabak, karpuz ve somon balığında bulunan potasyumun, günde 3 bin miligram alınması gerekiyor. Örneğin, orta boydaki bir muz ya da kabakta 450 miligram potasyum bulunuyor.

Editör: TE Bilisim