Evet. Bugün 30 Aralık 2021. Takvim yılının sondan ikinci günü. Yaradan izin verirse yarın 2021 yılını tamamlayacağız.

365 gün. 52 hafta. 12 ay. 4 de mevsim vardı… Bu zaman dilimlerini mutlu geçirenlere nice mutluluklar diliyoruz.

Geride kalan bu süreçte ne acılar yaşadık, ne sevinçleri geride bıraktık? Düşünüp, muhasebesini yapalım.

Ekonomiden, siyasetten, spordan, turizmden, sivil toplumdan, iş dünyasından, konudan komşudan ne bekliyor idik, neler bulduk…

Her cuma günü camilerimizde namaz klidiran imamlar, Nahl Süresi 90. Ayetini okurlar. Ayeti kerime şöyle:

"Muhakkak ki Allah adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder; hayâsızlığı, kötülüğü ve zorbalığı yasaklar. İşte Allah, aklınızı başınıza alasınız diye size böyle öğüt veriyor." (https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Nahl-suresi/1991/90-ayet-tefsiri)

Peki, geride bıraktığımız bir takvim yılı içerisinde 52-53 cuma namazını eda edenler bu ayeti kerimenin ne anlama geldiğini hiç düşündüler mi?

Allah'ın bu öğüdünü kaç mümin uyguluyor. Son günlerde, haftalarda, aylarda, yıllarda ülkemizde iktidarı ve muhalefeti ile ülkeyi kaosa sürüklemek için elinden gelenin fazlasını yapıyorlar gibi (iktidara biraz ağır bir yaklaşım mı gösteriyorum diye de düşünmekteyim. Muhalefet zaten adı üstünde muhalefettir. Ama son zamanlarda görüyorum ki iktidar da kendini muhalefete benzetiyor gibi).

Neyi konuşalım. Neyi yazalım? Konuşsan suç olur, yazsan suç olur. Ali'nin Veli'nin, Ayşe'nin, Fatma'nın kalbinin kırılma ihtimali var…

En iyisi yazmamak ve konuşmamaktır. Oturup Fenerbahçe - Afjet Afyonspor Ziraat Türkiye Kupası maçını izlemek. Mi? D;iyelim… Hele bir de Fenerbahçe kazanırsa değme Akif'in keyfine.

Çünkü, demiştik ya… Bırakın kalsın öyle! Sonra Aileler Yarışıyor'u izleyip popüler olanı buluruz.

Rabbim, insanlara akil-fikir versin. Her şey gelip geçiyor. Tıpkı geride kalanlar gibi. Çünkü geride kalanın eskisi yenisi olmazmış.